fbpx

Hvornår kan jeg tidligst starte med at tage et kørekort?

For at få dit kørekort kan du tidligst starte, når du er 16 år og 9 måneder, og du kan tidligst komme til den praktiske køreprøve på din 17 års fødselsdag.  Indtil du bliver 18 år, må du kun køre, efter at du har fået kørekort, med en ledsager. Det er dig som chauffør, der er juridisk fører af bilen og dermed har ansvaret for kørslen.

Hvordan får jeg et kørekort?

At tage kørekort er en uddannelse. Køreuddannelsen består af en teoretisk og en praktisk del. Det teoretiske undervisning foregår i teorilokalet. Ind i mellem den teoretiske undervisning er der praktisk undervisning, der foregår i skolebilen. Undervisningen foregår skiftevis, således at den teoretiske del og praktiske del følges ad mht. indhold og sværhedsgrad.

Det er vigtigt, at du prioriterer køreruddannelsen, når vælger os. Vi har fokus på at holde antallet af kørelektioner på et minimum. Det stiller krav til dig og os som undervisere. Omvendt medfører en seriøs indsats at udgifterne til dit kørekort bliver så lave som muligt. Du kan sagtens finde andre køreskoler, hvor priserne på lovpakken er lavere, men hvor kørekortet bliver langt dyrere, inden du er færdig.

Bliver uddannelsesforløbet afbrudt, kan du i værste tilfælde blive nødsaget til at starte forfra, hvilket betyder højere omkostninger for dig og et længere uddannelsesforløb.

Hvor lang tid tager det at tage kørekort?

Du skal undervises i 29 teorilektioner. Derudover skal du have 4 lektioner på lukket øvelsesplads, min. 16 lektioner på vej og 4 lektioner på køreteknisk anlæg. I gennemsnit skal de fleste have 5 – 10 lektioner på vej ud over lovpakken med 16 lektion.

Sidst men ikke mindst skal du også afse tid til 8 timers færdselsrelateret førstehjælp.

Ledsager til 17 årig med kørekort:

Hvis du gerne vil fungere som ledsager for en 17-årig bilist, skal du opfylde en række krav:

  • Du skal være minimum 30 år
  • Du skal have haft et dansk udstedt kørekort til kat. B (alm. bil) i de seneste 10 år. I den periode må kørekortet ikke have været frakendt – hverken betinget eller ubetinget.
  • Du skal have et gyldigt kørekort til kategori B, der er udstedt i Danmark.
  • Du skal altid medbringe dit kørekort
  • Du skal til enhver tid lovligt kunne køre bilen. Dvs. at du ikke må have en promille over 0,5, have indtaget ulovlige stoffer eller være så træt eller syg, at du ikke kan køre bilen forsvarligt.
  • Du kan med fordel medbringe en ledsager blanket under kørsel. Du finder blanketten her.

Når I kører, er det din opgave at give råd og vejledning til den 17-årige og hjælpe ham/hende med at bevare overblikket på turen.

Når du fungerer som ledsager for en 17-årig, må I kun køre i Danmark.

Du kan læse mere på Færdselsstyrrelsens hjemmeside.

    Kontakt

    Du er altid velkommen til at sende os en sms på telefon 28 26 11 10 (vi ringer tilbage hurtigst muligt), eller via formularen herunder.