fbpx

Trailer – kat. B/E

Hos Spot On Trafik i Næstved, Haslev, Slagelse og på Bornholm hjælper vi dig nemt og hurtigt med at få kørekortsudvidelsen i hus.

Det er et krav, at du i forvejen har et gyldigt kørekort kat. B.

Trailerkørekort kat. B/E er for dig, der gerne vil køre med tung last som en større trailer, erhvervstrailer, campingvogn, båd-, hestetrailer etc.

Hurtigt trailerkørekort kat. B/E hos Spot On Trafik

Lovkravet til trailerkørekort kat, B/E er:

   • 4 teorilektioner (3 timer) – klares på samme dag
   • 6 praktiske kørelektioner på vej (3 x 1,5 timer)
   • Praktisk prøve

Du skal ikke til teoriprøve, men kun til praktisk køreprøve, før du er flyvende med et kørekort til stor trailer/påhængsvogn.

Er du træt af at være i tvivl om, hvorvidt du kører med overlæs? Tilmeld dig idag og trailerkørekort til kat. B/E indenfor få uger. Det er for dyrt og dumt at blive stoppet uden det rette kørekort.

Hos Spot On Trafik lærer vi dig at køre med trailer, og du bliver en mester til at bakke med påhængsvogn.

Vi starter hold til trailerkørekort hver 14 dag i Næstved og Haslev.

Vores engagerede kørelærere underviser dig 1 dag (3 timer) med teoretisk undervisning, hvorefter I med vores super lækre og moderne vogntog kommer ud og træner på vej. Hos Spot On Trafik har vi gode undervisningsforhold i egne lokaler. Hos os får du mest for pengene med fokus på indlæring. Vi har udelukkende små hold, så der virkelig er tid til at lære.

Send os en mail eller sms, så aftaler vi, hvornår du starter.

Hvad er grænsen med alm. kørekort kat. B og trailer?

Bilens tilladte påhængsvognsvægt fremgår af bilens registreringsattest. Ofte er bilen godkendt til at køre med en tungere påhængsvogn, end det du må køre med på et almindeligt B-kørekort, men dette begrænses af kørekortets vægtgrænse.

Med et alm. kørekort kat. B må du køre med enhver trailer, hvis den samlede tilladte totalvægt på bil og påhængsvognens ikke overstiger 3.500 kg.

Er påhængsvognens totalvægt på 750 kg eller derunder, må man dog altid køre med påhængsvognen selv om vogntogets samlede tilladte totalvægt overstiger 3.500 kg, hvis bilen er godkendt til det.

Overstiger vogntogets samlede tilladte totalvægt 3.500 kr. og påhængsvognens totalvægt 750 kg, skal du enten have kørekort kat. B+ (til mellemstore vogntog) eller et trailerkørekort kat. B/E.

Med et kørekort kat. B/E må du føre et vogntog på op til 7.000 kg, dog må trailerens/anhængerens vægt ikke overstige 3500 kg.

Hvad er kravene for at kunne tage trailerkørekort til kat. B/E?

   • Du skal have gyldigt kørekort til kat. B (alm. kørekort)
   • Du skal have en lægeattest fra egen læge ( ca. 500 kr.)
   • Pasbillede til dit nye kørekort (ca. 100 kr.)
   • Betale prøvegebyr til staten (280 kr.)

Tilmeld dig her: